Shakespeare-ről írtuk

Ezen az oldalon található azon cikkek, könyvek és tanulmányok kategóriákba sorolt listája, melyet tagjaink írtak. Reményeink szerint így létrejöhet egy sokaknak hasznos internetes platform, mely egyaránt szolgálhatja a színház, a tudomány, az oktatás, a fordítás világát. A kategóriákba sorolt címeket a fenti lenyíló füleken lehet elérni:

Tragédiákról: https://mshb.hu/shakespeare-rol-irtuk-2/tragediakrol/

Komédiákról: https://mshb.hu/shakespeare-rol-irtuk-2/komediakrol/

Színművekről: https://mshb.hu/shakespeare-rol-irtuk-2/szinmuvekrol/

Királydrámákról: https://mshb.hu/shakespeare-rol-irtuk-2/kiralydramakrol/

Egyéb Shakespeare-rel kapcsolatos témákról: https://mshb.hu/shakespeare-rol-irtuk-2/egyeb-temak-shakespeare-rel-kapcsolatban/

A kategóriákon belül a művek címei alapján lehet tájékozódni.

Kling Ádám és Dr. Pethő Nóra doktori hallgatók állították össze a kategorizált bibliográfiát, Pikli Natália vezetésével. Köszönjük munkájukat!

Minden év januárjában frissítjük a listát, legközelebb 2021 januárjában. Aki év közben szeretné, hogy egy friss publikációja bekerüljön a listába, kérjük, írjon nekünk emailt a publikáció adataival jelezve, melyik kategóriába illik a leginkább (formázást kérjük a honlapunkon érvényes forma szerint). Ez a bibliográfia csak tanulmányokat, esszéket tartalmaz, színikritikákat a blog-ban jelzünk inkább!Sajnos már nincsenek közöttünk a szerzők, sokunk mesterei, de két alapműre már itt szeretnénk felhívni a figyelmet: Géher István Shakespeare-olvasókönyvére (melyet a L’Harmattan Kiadó 2015-ben újra kiadott) és Kállay Géza Shakespeare-tanulmánykötetére (A nyelv határai, Liget Kiadó, 2014).