KONFERENCIAFELHÍVÁS

A Magyar Shakespeare Bizottság

„Élet és halál Shakespeare műveiben” címmel

Shakespeare halálának 400. évfordulójára jubileumi konferenciát szervez a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem angol tanszékeinek támogatásával.

A konferencia szervezői: Dr. Almási Zsolt, Dr. Fabiny Tibor, Dr. Pikli Natália

Időpont: 2016. április 22-23. (péntek-szombat)
Helyszín: Budapest, Károli Gáspár Református Egyetem, Reviczky u. 4. és Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Mikszáth tér 1.

A jubileumi évhez kapcsolódóan a Magyar Shakespeare Bizottság 20 perces magyar nyelvű tudományos konferencia-előadásokat vár kutatóktól az irodalom-, fordítás-, színháztudomány és az oktatás területéről Shakespeare műveivel kapcsolatban.

A konferencia regisztrációs díja 5000 Ft, amely tartalmazza a büfét és a konferenciavacsorát.  A jelentkezési határidő 2016. január 31. (név és a tervezett előadás címe), az absztraktok és a végleges cím leadási határideje 2016. február 29. Az előadás elfogadásáról legkésőbb március 15-ig érkezik visszajelzés. A Magyar Shakespeare Bizottság a konferencia rövid időtartama miatt fenntartja magának a jogot, hogy a beküldött absztraktok alapján válogassa ki az eseményen szereplő 18 előadást. A jelentkezést és az absztraktokat a következő címre kérjük küldeni:
shakespearekonferencia2016 kukac gmail.com


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük